members


Registriraj se!
Zaboravili ste password?

Dobrodošli, GostLogout

news

Novi Softver  Force2 LITE Pogodan za servisere koji su novi u svijetu LPG-a....

.....najavljivamo novi prizvod.....isparivac testirane snage 305kW.....  

Registracija korisnika je omogućena, međutim moramo Vas obavijestiti da zbog radova na stranici je moguće da potvrdu registracije dobijete nešto kasnije od predviđenoga ...

Obaviještavamo Vas dragi posjetitelji da je stranica NXgas.com još u izradi. Trenutno se puni baza podataka te se vrše manje izmjene na serveru. Molimo za Vaše ...

NITRO OXID d.o.o Kaštel Novi, Rudine bb   je firma  koja potječe iz obitelji Brešković. Gosp. L.Brešković je počeo sa ugradnjom plinskih uredaja i opreme u  automobile davne 1972 g. i  pripada ogranku Prvog i Najstarijeg servisa u Hrvatskoj  za ugradnju plinske opreme i uređaja u ovom djelu države . Sobzirom da smo rijetki sa toliko kontuiranog iskustva odlučili smo znanje,iskustvo,prenijet na način vlastite proizvodnje .
2004 godine
osniva se firma Nitro Oxid d.o.o. koja kreće u projekt proizvodnje uređaja za ugradnju auto plina pod novim brendom sa nazivom NXGAS . Naš plan kojeg smo i ostvarili je bila proizvodnja uređaja najnovije generacija tj. Sistemi sa SEKVENCIONALNIM UBRIZGAVANJEM plina u motor,pod nazivom FORCE.
Prvi testovi i pokazatelji ,su da smo na najboljem putu za ostvarivanje našeg proizvoda.
2006 godine
smo kompletno završili testiranje i homologaciju (67R-01)  uređaja koje je donijela izvsne rezultate u samom radu i kvaliteti proizvoda.

Sa velikom ozbiljnošću  i nadasve profesjonalnošću do danas  pratimo razvojnu tehnologiju na temu auto-plina.

-svi uređaji koji spadaju u grupu proizvoda NXGAS rade se po euro standardu 67R-01  ,a izrađeni su od vrlo visoko kvalitetnih materijala i sirovina, pomoću najnovije tehnologije u LPG auto industriji
-svaki proizvod je provjeren i testiran  prije odlaska u prodaju po najsuvremenijem postupku kontrole kvalitete kako bi se osigurao što kvalitetniji i sigurniji rad uređaja na vašem motoru.
-svaka servisna radionica koja postavlja NXGAS prizvode radi u skladu s najnovijim smjernicama i uputama.
-tehničko osoblje NXGAS-a vrsi obuku svojih servisera i dilera minimalno 2 puta u 12 mjeseci, kako bi se uskladili sa najnovijom tehnologijom uređaja i vozilu tj. ujedno povećala se veća sigurnost svojih klijenata.

Osim vlastite NX Force marke i dalje surađujemo sa poznatim svjetskim-europskim proizvođačima iz LPG/CNG promotora.

Svi uređaji vlastite proizvodnje prijavljeni su u:
Ministarstva mora,turizma,prometa i veza  REPUBLIKE HRVATSKE
.

Tako postajemo prvi HRVATSKI proizvođać plinskih uređaja u auto industriji.

Iz povijesti o AUTO-PLINU

Eksperimenti sa auto-plinom kao pogonskim  gorivom, počinju pocetkom 19 stoljeća. Philippe Lebon (1801), William Cecyl (1817), Samuel Brown (1823), Lemuel Wellman (1833) i Etienne Lenoir (1860) konstruiraju motor s pogonom na plin. Tim studijama rijšeni su tehnički i radni problemi, a na osnovu njih Christian Reithman je izradio planove za izradu dvocilindricnog motora (1876).
Nakon što je motor na plin ušao u proizvodnju i proizvodni rezultati su bili izvrsni - preko 30000 motora, javila se ideja za proizvodnjom bržeg benzinskog motora, koji je 1882 proizveden u Daimler & Mayback. Nakon toga motore na plin zamjenili su benzinski motori, a od 1886 koriste se u auto-industriji.
Jedan od razloga zašto se u povjesti, kao gorivo za automobile počeo koristiti benzin, a ne auto-plin, je problem  samog transporta, auto-plina   onda. sam proces vrijeme  skladištenja auto-plina  kako bi se olakšao transport, nije bio poznat. Izmedu 1920 i 1940, u vrijeme velike ekonomske krize i sloma Wall Street-a, bilježi se veliki porast korištenja motora na plin zbog niske cijne plina, a napušta se nakon ekonomke stabilnosti.

RAZLOG VIŠE VAŠE ODLUKE ZAŠTO AUTO-PLIN !

U posljednje vrijeme cijena goriva vrlo često se mijenja i postaje sve važniji faktor u kućnim budžetima. . Naftne kompanije, naime imaju pravo korigirati cijenu goriva prema kretanjima cijena na svjetskom tržištu nafte. A s obzirom na situaciju na bliskom istoku, kao i opću političku situaciju u svijetu vrlo je izvjesno da će cijena benzina i dalje rasti. Time će vožnja na plin postati još povoljnija alternativa – auto-plin donosi dvostruku uštedu na cijeni goriva i brojne ekološke prednosti. Dodatno, mnogi stari automobili imati će problema zadovoljiti EKO- test standarde, koji slijedeće godine postaje obaveza. Ugradnja plinskog uređaja moglo bi za njih biti spasonosno rješenje, uz novčanu uštedu i očuvanje okoliša.

Auto-plin,
        poznatiji kao propan-butan plin odnosno ukapljeni naftni plin, internacionalno označen kao LPG (Liquified Petroluem Gas), smjesa je ugljikovodika koja se zbog svojih kemijskih svojstava može koristiti kao pogonsko gorivo kod motora s unutrašnjim sagorijevanjem. Njegova povoljna svojstva otkrivena su još 40-ih godina prošlog stoljeća, a do ekspanzije upotrebe auto-plina dolazi u naftnoj krizi 70-ih godina i početkom 80-ih godina. Naime, auto-plin je u pravilu upola jeftiniji od benzina, ali to nije jedina njegova prednost. Propan-butan plin izgara potpuno, pa tako ne dolazi do gubitka goriva u ispušnim plinovima, a niti do emisije štetnih čestica čađe, pepela ili slično. Također ispušni plinovi ne sadrže otrovne sastojke poput olova ili sumpora, a emisije toksičnog ugljičnog monoksida su znatno reducirane (2 do 5 puta!). Emisija dušičnih oksida, posebno opasnih kod visokih temperatura, smanjena je za 30 - 65%, a ugljičnog dioksida 12%. Jedino čega više izlazi iz ispušne cijevi motora pogonjenih propan-butan plinom je - vodena para.

Dakle, vožnja na auto-plin točno je upola jeftinija od vožnje na benzin! Prevedeno, to znači da od onog što se ranije plaćali svakih, za recimo 100 kilometara vožnje, ugradnjom plinskog uređaja sada pola možete vratiti sebi u
džep! Tako ćete kroz određeni broj kilometara (koji ovisi o cijeni plinskog uređaja i potrošnji goriva) isplatiti cijenu ugradnje plinskog uređaja, i poslije toga se voziti upola jeftinije, a čitavo vrijeme znatno pridonosite čistoći zraka koji svi udišemo. Također, vožnjom na auto-plin produžuje se vijek trajanja vitalnih dijelova motora. U plinu nema prljavština koje onečišćuju i kvalitativno troše motorno ulje, koje zbog toga ne gubi svoja svojstva (vidljivo je to po boji ulja koje ne tamni) i može se produžiti interval izmjene, što također donosi uštedu. Iz istog razloga, uvelike se produžuje vijek trajanja katalizatora i lambda sonde, čija je izmjena vrlo skupa.

Certifikati

Svi naši proizvodi koji spadaju u grupu proizvoda NXGAS rade se po euro standardu 67R-01 . Za sve naše proizvode posjedujemo Europske Certifikate